Az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának 2021. május-november közötti magyar elnöksége keretében megvalósuló nemzetközi önkéntes konferencia november 4-6. között kerül megrendezésre.

2021 májusa és novembere között az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának soros elnökségi tisztségét Magyarország tölti be. Az elnökség keretében a Családokért Felelős Miniszter Fiatalokért Felelős Helyettes Államtitkárság szervezeti egysége lehetőséget kapott egy nemzetközi, önkéntességgel foglalkozó konferencia megrendezésére.

A konferencia megvalósulása azért is időszerű, mert 2021-ben van az Önkéntesség Nemzetközi Évének húsz-, az Önkéntesség Európai Évének pedig tízéves jubileuma, melyek apropóján fel lehet mérni az önkéntesség terén az elmúlt két évtizedben a hazánkban és Európában történt változásokat, folyamatokat.  Ezen évfordulók alkalmából 2021 egy magyarországi tematikus év is, az Önkéntesség Magyarországi Éve (ÖMÉ). Az ÖMÉ keretében három szektor (civil, kormányzati és vállalati) együtt igyekszik a lakosság széles körének, illetve szakmai közösségeknek a figyelmét az önkéntesség jelentőségére felhívni.

Az ÖMÉ célkitűzéseit segítve a konferencia kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy mélyebben megismerhessük az önkéntesség terén bevett nemzetközi jó gyakorlatokat, az európai önkéntesfogadó szervezeteket, az önkéntesség generációk közötti együttműködésre gyakorolt pozitív hatását, valamint az önkéntességhez kapcsolódó, nemzetközi kormányzati munkát és szereplőket is.

Konferencia tematikája: Generációk közötti önkéntesség

Időpont: 2021. november 4-6.