Csatlakozó szervezeteknek

Az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021, 11 elkötelezett szervezet összefogása eredményeként jött létre. Célunk, hogy minél többen csatlakozzanak az évhez programokkal, eseményekkel, vagy egyedi kezdeményezésekkel. Minél több csatlakozót tudunk megnyerni és minél színesebb lesz az Év programja, annál több emberhez és szervezethez juthat el annak üzenete. Az eseménysorozat az Önkéntesek Nemzetközi Évének 20. illetve az Önkéntesség Európai Évének 10. évfordulóján kerül megszervezésre. A kezdeményezést civil – kormányzati – üzleti szereplők szakmai összefogása mentén szervezzük.

Az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 céljai az önkéntesség népszerűsítése a hazai társadalomban, minél több ember és célcsoport bevonása önkéntes tevékenységekbe, az elmúlt évtizedekben elért eredmények felmutatása, valamint jól látható előrelépés elérése az önkéntes programok minőségfejlődésében.

Kiket várunk? Kik csatlakozhatnak?

Minden olyan civil szervezet, intézmény vagy vállalat csatlakozásra számítunk, amelynek van tapasztalata önkéntes program megvalósításában, illetve azokat is, akik most szeretnének ebbe belevágni. Fontos, hogy az Év céljaival tudjanak azonosulni és tevékenységük illeszkedjen az Év keretrendszerébe. Kirekesztő vagy gyűlöletkeltő kezdeményezéseknek nem tudunk helyet biztosítani.

Melyek a csatlakozási lehetséges formái?

Részletes tájékoztató kapacsolódó szervezetek, intézmények és vállalatok számára.

Letölthető anyagok

Csatlakozó szervezetek számára lehetőséget biztosítunk az ÖMÉ 2021 logó használatára. A letöltéshez kattintson ide.