Hevesi Zoltán pékként dolgozik Szegeden, de a legtöbben mégsem a finom kenyerek és zsemlék miatt ismerik, hanem mint a Szegedi Nemzeti Színház önkéntese. Immár több mint 7 esztendeje tesz nap mint nap a szegedi kulturális élet mozgásban tartásáért. 

A színházba haza

Zoltán a Talentum Alapítvány egyik önkéntese, aki egy olyan területen áldoz idejéből és, sokak szerint kifogyhatatlan energiájából, melyet nagyon szeret. Ahogyan ő fogalmazott 2020-ban, amikor az Év önkéntese díjat megkapta, mikor belép a színház épületébe, mindig úgy érzi hazaérkezett. 

Hevesi Zoltán ha kell, akkor székeket pakol, hogy minden simán menjen egy új bemutatót megelőző sajtótájékoztatón, de szívesen lép színpadra is, ha épp ezzel tudja előre mozdítani a darab sikerét. A színházon kívül is szívesen beszél az ott folyó munkáról, munkatársai tudják, hogy tőle érdemes mindig tájékozódni, hogy mit érdemes megnézni, ha egy kis vidámságra vagy épp komolyabb hangvételű előadásra vágynak. 

Számára az önkéntes munka egyben az önmegvalósítás része is. Így, önkéntesként, részese lehet egy olyan világnak, amely a nézők számára jobbára láthatatlan, ugyanakkor vagy épp ezért nagy izgalmas. 

Önként és örömmel

Önkéntesként több mint egy évtizede szolgálja a szegedi kultúrát és ezért cserébe nem vár el semmit. Mégis kap. A színház vezetésének és munkatársainak megbecsülését, a kollégák kérdéseit, érdeklődését és számos élményt. 

Azért ő lett a 2021-es Önkéntesség Magyarországi Évében az első, aki elnyerte a Hét Önköntése címet, mert munkája és elhivatottsága példaértékű. Az önkéntes munkával támogatott intézményen túl, a környezetét is inspirálja és tájékoztatja. Lelkesedése, pozitív személyisége ahogyan a munkahelyén a péküzemben, úgy önkéntes tevékenységében, a színházban is nagyon sokat segít a feladatok elvégzése során. Emberként, munkatársként és önkéntesként is követendő példát állít mindannyiunknak.

Nézd meg az Év Önkéntese 2020 cím elnyerésekor készített videót Hevesi Zoltánról.

A Hét Önkéntese címről

Az Önkéntes Központ Alapítvány 2021-et az Önkéntesség Magyarországi Évének nyilvánította. A tematikus év egyik fontos célja, hogy bemutassuk azokat, akik életük részeként tekintenek az önkéntes munkára, akik olyan feladatokat vállalnak fel, melyekkel másokat segítenek, támogatnak. Inspiráló embereket és történeteket keresünk és mutatunk be ennek a programnak a keretében.