Gáll Balázs 2019-ben került kapcsolatba a Magyar Református Szeretetszolgálattal és az önkéntes munkával, amikor az „Önkéntesség személyre szabva” pályázati programhoz csatlakozott. Az érettségit megszerezve számos területen szerette volna kipróbálni magát, és erre önkéntesként lehetősége volt és van azóta is, hiszen a program befejezése óta is napi szinten segíti a szolgálatot. Balázs a tanulás mellett nagyon sok energiát és időt fektet az önkéntes munkára. Nyitott, barátságos és nagyon szorgalmas fiatal, aki nem nézi, hogy hétvége van, vagy munkaidőn túli program vár-e rá. Arra koncentrál, hogy a rábízott feladatot a tőle telhető legjobban elvégezze. Legyen szó rendezvényekről, gyerektáborokról vagy éppen egy kamionnyi adomány lepakolásáról, Balázsra mindig lehet számítani.

Balázs őszinte, kedves, együttérző jellemének köszönhetően minden korosztállyal és társadalmi réteggel könnyen megérti magát. Rendszeresen segít gyermekprogramokban és táboroztatásban, ahol a kicsik szívesen vannak a környezetében. Az idősebbekkel is könnyen megtalálja a közös hangot, és sok időt tölt hajléktalanok között is, ahol az ellátottakkal beszélget, meghallgatja a nehéz sorsú emberek történeteit.

Az adományok gyűjtésében és kiosztásában Balázs fáradhatatlan. A bevásárlóközpontokban elhelyezett gyűjtőpontoknál mosolyával és lelkesedésével számos adományozót ösztönöz segítségnyújtásra. A bejövő adományok válogatása, pakolása és kiosztása során pedig elengedhetetlen segítség. Olyan biztos pontja a Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntes csapatának, akire bármilyen feladatban lehet számítani, mert érzi, tudja, hogy működés egészéhez tesz hozzá akár a legegyszerűbb adminisztrációs munkával is. Bár még csak két éve a csapat tagja, önkéntes óráinak a száma akár 10 évet is lefedhetne, hiszen rendszeresen úgy dolgozik, mint egy teljes állású kolléga.

Balázs így fogalmazta meg az önkéntességgel kapcsolatos tapasztalatait:
„Ugyan már korábban is hallottam ilyenről, hogy önkéntesség, ezidáig nem nagyon gondoltam bele, hogy ez pontosan mit is jelent, és lehetőségem sem volt kipróbálni. 18 éves koromban, miután leérettségiztem, a Református Szeretetszolgálatnál részt vehettem egy programban, melynek keretei között sok embernek segítettem. Sőt, ezenkívül rengeteg csodálatos embert is megismerhettem. Így indult az önkéntesség az életemben. A legfőbb célomnak a fiatalabbak megsegítését tartom, hiszen előttük a jövő, és ezzel együtt a különböző akadályok is. Örökké hálás leszek a kis csapatnak, akikkel együtt önkénteskedhetek azért, hogy megismerhettem őket, mindenben segítenek nekem, elfogadnak és befogadtak, felnyitották a szememet. Úgyhogy hajrá, mert segíteni mindig jó!”

A Magyar Református Szeretetszolgálat azért ajánlotta Balázst a „Hét önkéntese” címre, mert fiatal kora ellenére elhivatottan és lelkiismeretesen nyújt segítséget ott, ahol éppen szükség van rá. Önzetlensége és lelkesedése a vele dolgozó kollégákra is motiválóan hat, és példája a körülötte lévőket is arra ösztönzi, merjenek kilépni a komfortzónájukból, és vegyék ki részüket a környezetünk jobbá tételében.