Ismét egy irigylésreméltón aktív és példamutatóan segítőkész hölgyet mutatunk be a Hét önkénteseként. Máté Ágnes számára az önkéntes munka öröm, mert miközben erejét és idejét adja, sok élményt és szeretet kap vissza.

Máté Ágnes vagyok, aktív önkéntes életemet 2011-ben, az Európai Önkéntesség Évében kezdtem az Önkéntes Központ Alapítványnál. Mai napig is rendszeresen részt veszek vállalati önkéntes rendezvényeken. Itt általában a reggeli előkészités, regisztráció, napi büféztetés, étkeztetés a feladatom, majd a munka végeztével az elpakolásban szoktam tevékenykedni. Sokszor szinte mi is elcsodálkozunk a nap végén, hogy a csoportos összefogással milyen pozitív változásokat tudunk véghez vinni egy-egy intézményben.
Alapító tagja vagyok a TESZÜNK Szenior Önkéntes Klubnak is, bár az utóbbi időben kevesebbet tudtam bekapcsolódni a munkájukba.

Az ÖKA-nál elvégeztem az önkéntes menedzsment haladóknak képzést, mely sok pluszt adott az önkéntes munkavégzés hatékonyságának javításához. Mivel nyugdíjas vagyok, “sok szabadidőm” van, így mindezek mellett a Sport-Önkéntnél is dolgozom, 2018 óta. Nagyon sok nemzetközi és hazai sportrendezvényen vállalok önkéntes munkát.  Tavalyi évben az UEFA által rendezésre kerülő foci EB-re is jelentkeztem. Sajnos ez a koronavírus miatt az idei évre lett áttéve. Bízom benne, hogy idén megrendezésre kerül és részt vehetek rajta.


Mondhatom, hogy szinte minden szabadidőmet az önkéntességgel töltöm, igy most nehezen viselem az itthon létet. Annyira feltölt az önkénteskedés, hogy nem is érzem a koromat. Rengeteg embert ismertem meg ez alatt az idő alatt, többen ezen időszakban is tartjuk a telefonos kapcsolatot. Jó érzés adni másoknak és ezért az ember rengeteg szeretet kap.
Köszönetet mondok elsősorban az ÖKA-nak, hogy az önkéntesük lehetek.