A Nemzeti Múzeum lelkes önkéntese a nagyvállalati szférából érkezett a gyűjteményhez. Tudása, nyitottsága tette az itt dolgozók és a látogatók körében is népszerűvé, ezért jelölte a múzeum a Hét Önkéntese címre. 

Link Magdolna 2014-ben csatlakozott a Magyar Nemzeti Múzeum önkéntes csapatához. Korábban a külkereskedelmi szférában tevékenykedett, majd később személyzeti tanácsadó pozícióban helyezkedett el különböző nemzetközi cégeknél. Német, angol valamint francia nyelvtudását a munkája mellett idegenvezetőként is kamatoztatta. Ebből a nagyvállalati szférából érkezett meg a Nemzeti Múzeumba még a nyugdíjas évei megkezdése előtt, ami elmondása szerint maga volt a felüdülés a vibráló kulturális közegnek, az új ismereteknek, valamint a nagy tudású múzeumi munkatársaknak köszönhetően.

Magdi azokba a feladatokba kapcsolódott be, amikhez korábban megszerzett tudása és tapasztalata kiváló alapnak bizonyult. Ilyen volt az Információs pult működtetése, ahol nap, mint nap magyar és idegen nyelven kell útbaigazítani az érdeklődő látogatókat.

Ezenkívül a különböző rendezvények előkészítésében és lebonyolításában is a szervező csapat oszlopos tagja lett a kezdetektől fogva. Olyan nagy rendezvények lebonyolításában vett részt eddig, mint a Múzeumok Majálisa, a Múzeumok Éjszakája és a Történelmi Vásárok, ahol Magdi mindig bizonyította kiváló kommunikációs és problémamegoldó készségét, amivel hamar belopta magát a múzeumi munkatársak szívébe.

A fiatalkorában megszerzett tapasztalata az idegenvezetés terén pedig új műfajt teremtve szubjektív tárlatvezetéseket hívott életre a múzeum azon kiállításaiban, amelyek fókuszában olyan témák álltak, amikhez Magdi saját, személyes élményei által tudott kapcsolódni. Így nem csak a múzeumi közösség szervezésében, illetve annak megtartásában vált a múzeum nélkülözhetetlen önkéntesévé, hanem a múzeum azon küldetésének is aktív szereplőjévé vált, ami a tudásátadást és így a köznevelést is magába foglalja.

Két kislány büszke nagymamájaként pedig kiemelt figyelmet fordít rá, hogy unokáival is megismertesse és megszerettesse a múzeumlátogatást, valamint, hogy önkéntes tevékenységével példát mutasson a fiatal generáció számára.