Az év utolsó heteiben olyan emberek nyerik el a Hét Önkéntese címet, akik a legelesettebbek támogatására szánják idejüket, energiáikat. A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ jelöltje tökéletesen megfelel ennek! Ismerjék meg Kereskedő Emőkét, aki ott segít, ahol csak tud.

Emőke három felnőtt gyermek édesanyja. Több mint 20 évvel ezelőtt kezdte az önkéntes tevékenységét. Alapítványt hozott létre Kecskeméten az úszni tudó mozgássérült gyermekekért. Az úszásoktatás és a versenyek mellett, minden évben csónakon érkezett a vizi Mikulás a gyermekekhez (krampuszokkal, ajándékokkal) a kecskeméti fedett uszodába.

Tíz éve dolgozik szociális területen. Öt évvel ezelőtt Emőke beiratkozott a Baptista Teológiai Akadémiára szociális lelkigondozó szakra. A négy évig önkénteskedett tanulmányai alatt, és rászorult családoknak gyűjtött adományokat. Tanulmányi eredményéért egy évre elnyerte a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat, 2020-ban ötösre államvizsgázott.

2021. márciusa óta ő a Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ önkéntes koordinátora részmunkaidőben.

Emőke és Serafin József szociális módszertani vezető

Az önzetlen segítségnyújtás a keresztényi élet része. A Baptista Egyház életén belül is mindig elsődleges szerepet játszott a krisztusi parancs: az önkéntesség. Az önkéntes munka fontossága, kiterjesztése a szociális területekre, intézményekre, a nevelőszülői hálózatokra elvitathatatlan.
A szolgáltatóknál dolgozó munkatársak figyelmének felkeltése az önkéntes munka irányába a Baptista Egyház releváns tevékenysége.

Emőke célja koordinátorként, hogy erősítse a már meglévő párbeszédet és az együttműködést a baptista önkéntesek, a gyülekezetek és az intézmények között. A tevékenység másik célja a baptista közösségekben rejlő segítőkészség számára megnyilvánulási lehetőségek kialakítása, a baptista fenntartású vagy hátterű segítő szervezetek munkájának támogatása önkéntesek bevonásával, a szolgáltatások minőségének emelése.

Senior Cédrus Alkotói bentlakásos tábor résztvevői

Idén nyáron Emőke önkéntesek bevonásával megszervezte a Senior Cédrus Alkotói bentlakásos tábort időseknek, mely eseménnyel az ÖMÉ honlapjára is felkerültünk.